Po nějakém čase jsem v Orionu objevila kelímky, které se na panna cottu používají a nějaký čas ležely doma bez povšimnutí a najednou mě napadlo, že bych mohla ji mohla udělat a že si najdu recept a překvapilo mě, že jsem na ni měla doma všechno a nic jsem nemusela shánět.
Na dávku, co dělám já je potřeba:
400ml smetany
40g cukru (já použila třtinový)
5g želatiny
vanilkové aroma nebo ještě lépe vanilkový lusk, ale ten jsem zrovna neměla
Smetanu společně s cukrem a vanilkovým aroma (dávám od oka přibližně tak menší lžíci) dáme do kastrůlku a dáme na plotnu. Za stálého míchání přivedeme k varu.
Když se nám smetana začne vařit, sundáme z plotny a pomalu postupně vmícháme želatinu. Připravíme si formičky, do které budeme směs lít. Já mám tyto jak jsem už zmiňovala výše z Orionu. V balení jich je 6, ale můžete samozřejmě použít cokoliv, klidně i jen obyčejné mističky. V těchto kelímcích to vypadá zkrátka lépe.
Směs postupně nalijeme do formiček. Mně to vystačilo na všech 6, protože jsem plnila jen do poloviny a to proto, že jsem je nahoře zdobila ještě ovocem.
Po nalití necháme stát venku, dokud trochu nevychladnou a poté dáme do ledničky, dokud neztuhnou.
Ztuhnutí trvá tak 2 - 3 hodiny, ale je lepší to samozřejmě nechat co nejdéle. Nejlepší je to do druhého dne. Já když mi to ztuhlo, tak jsem na to dala směs lesního ovoce a vrátila zpátky do lednice.
A to je vše. Máme hotovo a můžeme podávat. Nemusíte si k tomu dávat jen ovoce, můžete hotovou panna cottu přelít čokoládou, ovocnou omáčkou nebo karamelem. To je už na vás a na vaší fantazii :)
Zkoušeli jste si někdy udělat panna cottu doma? :)
To vypadá skvěle a opravdu jednoduše. Ještě jsem panna cottu nejedla, ale asi někdy vyzkouším.
OdpovědětVymazatwelcometomyworld
Panna Cottu mám ráda, ale nesmím se ji učit dělat, protože jinak bych ji jedla pořád :DD
OdpovědětVymazatNe, kecám, jsem ráda, že jsi dala dohromady recept :)
Little Dreamer
Už se těším až mi ji uděláš :D
OdpovědětVymazatVeery shortgly thnis web рage ԝill be famous among alⅼ blog users, due to іt's pleasant articles or reviews
OdpovědětVymazat